Gratis verzending vanaf €30,-

.

Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

.

logo cananga V2 transparant
Webwinkel Keurmerk
ananga muggen verjagen met Essentiële oliën
Muggen verjagen met Essentiële oliën

Datum

NIEUW

Zodra het warmer word, dan komen de insecten tevoorschijn. Zodra het zomer word is het raak, je ontkomt er gewoon niet aan: muggen, wespen, vliegen, teken. het gezoem, nare steken kunenn heel vervelend zijn, en je dag verspesten.  Dus…hoe kan jij jezelf beschermen tegen deze beestjes, zonder giftige en schadelijk gifstoffen ? Insecten kunnen op een volledige natuurlijk manier bestreden worden.

Welke essentiële oliën houden muggen op afstand?

Insecten zijn erg gevoelig voor geuren. Ze kunnen onanngename geuren al op zeer grote afstand detecteren. Onaangename geuren worden dan ook snel door ze opgemerkt, wat ze snel zal afschrikken. Als mens kun je dit goed gebruiken door de juiste essentiële oliën in te zetten. Ze zullen het snel uit hun hoofd laten om jou te komen vervelen of zelfs te prikken. Het is natuurlijk wel el belangrijk om de juiste olie te gebruiken die een specifieke insectensoort afschrikt. Muggen en bijen hebben namelijk andere voorkeuren, dus moeten ook met andere middelen op afstand gehouden worden.

Essentiële oliën tegen muggen.

De meeste van ons kennen dat scherpe irritante gezoem van de mug. Het houd je uit je slaap, en om ‘s nachts uren op muggenjacht te gaan als je ‘s morgens vroeg weer op moet is nou niet wat je voor ogen houd met “een goede nachtrust”. En dan komen de essentiële oliën perefect van Pas.

Essentiële Citronella olie is wel een van de meeste gebruikte olie die muggen buiten de deur houden. Maar wist je dat deze beestjes een nog veel grotere hekel hebben aan  essentiële pepermunt olie ? Deze olie heeft namelijk een erg sterke en indringende geur. Als mens vinden wij over het algemeen de frisse geur van pepermunt heerlijk, de muggen blijven liever op grote afstand. En ben je bang van spinnen ? Die zijn met deze geur ook  niet echt blij. Pepermunt is namelijk veel te sterk sterk naar hun zin, hierdoor kunnen ze weinig tot niets meer ruiken. Maar denk ook aan essentiële geranium olie en essentiële lavendel olie . Dit zijn veelgebruikte oliën waarmee je muggen op afstand houdt.

Hoe gebruik je Essentiële oliën om muggen te verdrijven.

Hoe gebruik je nu deze essentiële oliën om muggen op afstand te houden ?Nou, daar zijn verschillende methodes voor. als je een groot gebied muggenvrij wilt houden, zoals je woonkamer of slaapkamer, gebruik dan een diffuser. In een diffuser worden de oliedruppeltjes verdampt en verspreid door de ruimte. een diffuser gebruikt dus geen waterdamp maar de pure olie ! Wel zel effectief, en je woning ruikt weer heerlijk fris.

Als je een wadneling in de natuur gata maken, en geen enekele behoefte hebt dat je dor een mug word gestoken ? breng dan 2 of 3 druppeltjes essentiële olie op je kleding of huid aan. Let wel op ! Breng nooit (behalve lavendel) pure essentiële oliën direct op de huid aan. vermeng een paar druppels altijd met een dragerolie zoals bijvoorbeeld amandel of jojobaolie. Daarna kun je dit mengsel aanbrengen op je polsen, hals en benen. Zo trekt de deur van de essentiële oliën in de huid, waardoor je de kans verkleint dat een mug jou zal prikken.De geur van de etherische oliën trekt zo in je huid, waardoor je de kans verkleint dat een insect je zal prikken of bijten. Wil je de olie aanbrengen op je kleding ? Doe dan eerst een voorzichtige test op een plek die niet zo opvalt. Sommige etherische oliën kunnen namelijk vlekken veroorzaken.

Maak je eigen spray tegen muggen. Zo bestrijd je de insecten precies op de plek waar ze het meeste zitten: bij het raam, op het aanrecht of in je slaapkamer. Het enige wat je nodig hebt is een schone sprayflacon, water en essentiële olië van citronella, pepermunt, en lavendel. Breng 100 milliliter water aan de kook en laat dit goed afkoelen. Giet het water in je flacon met spraydop. Druppel er vervolgens 3 x 10 druppels in.  Schud de flacon goed en de spray is klaar voor gebruik!

Meer
artikelen