Gratis verzending vanaf €30,-

.

Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

.

logo cananga V2 transparant
Webwinkel Keurmerk
cananga loslaten en nostalgie rouwverwerking 2
Loslaten om te verwerken

Datum

NIEUW

Loslaten. Dan moet je dat gewoon loslaten! Een dooddoener van een opmerking als je midden in een pijnlijk proces zit. Op zo’n antwoord zit je niet te wachten! Toch is het loslaten vaak wel de sleutel van positieve groei. Het loslaten van gebeurtenissen in het verleden kan er lastig zijn. Verdriet, Maar zeker ook nostalgie kan ons vastzetten in het verleden, waardoor er een vertroebeling in het heden kan ontstaan. Je kan de toekomst niet meer helder zien, of soms zelf helemaal niet meer. je weg word geblokkeerd door emoties die nog niet verwerkt zijn. Dit hoeven niet altijd negatieve gedachte te zijn hoor.

Nostalgie loslaten

Als ik naar mijzelf kijk zat ik muurvast in de tradities van het verleden. Met name de feestdagen. De magie van Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw waren voor mij als kind pure magie. Daar ben ik mijn ouders nog steeds dankbaar voor! Echter heb ik deze magische tijd altijd terug willen halen in het nu. Iets wat mij bewust/onbewust altijd dwars heeft gezeten, maar toch niet wilde loslaten. Maar tijden zijn verandert. Je maakt je eigen herinneringen. Je creërt je eigen wereld. Hierin neem je de glitter van vroeger mee, die je vermengt met jouw nieuwe tradities. Prachtige herinneringen van toen hoef je dus zeker niet te verbergen of te vergeten. Ze horen bij jou. Echter laat het niet je leven beheersen.

Het verlies

Het verlies van een dierbare kan een enorme schok geven in iemands leven. Iedereen krijgt daar vroeg of laat mee te maken! Het is onvermijdelijk, ongrijpbaar en niet te bevatten. Het maakt je enorm boos en verdrietig. Ook binnen ons gezin. De gevolgen van deze enorme klap zijn na een aantal jaren nog steeds te voelen. Met name op de sterfdatum. Pijnlijke herinneringen, maar ook hele mooie en zelfs vrolijke worden opgehaald. Soms verschijnt er een traan. Dit is een verwerking: het loslaten van verleden. Loslaten betekend zeker in dit geval niet vergeten! Mooie herinneringen kunnen je zelfs hierbij helpen. En iedereen neemt daar zijn tijd voor. Niemand in jouw omgeving heeft het recht om je daar op brute wijze uit te trekken. Soms kan een helpende hand, een luisterend oor, en adviezen vanuit het hart je helpen om dit verdriet los te laten. je kunt langzaam maar zeker weer gaan groeien. De toekomst in!

Essentiële oliën helpen

Essentiële oliën kunnen je goed ondersteunen tijdens een verwerkingsproces. Iedere trilling en chemische samenstelling is uniek! Iedere olie draagt zijn steentje bij om jou te helpen om verder te kunnen gaan. Probeer het volgende recept maar eens als je je wat somber voelt, steeds terugvalt in het verleden. Als je jezelf betrapt op de constant terugkomende gedachtes: “Ja maar vroeger was alles mooier”, “Vroeger was alles beter”. En de meest hardnekkige “Ik wil dat alles weer word zoals vroeger”. Vooral die laatste kan nogal jou nogal eens stevig in de weg zetten om door te kunnen gaan. Vergeet nooit waar je vandaan komt, en waar je nu al bent. Eer het verleden, en kijk naar de toekomst!

Recepten:

Verlies en nostalgie

Cananga: De zoet geurende olie roept gevoelens van vrede en troost op, en verdrijft kwaadheid. Belangrijk bij meditatie en spirituele activiteiten. Sommige mensen vinden de zoete geur een beetje te veel van het goede vermeng daarom naar behoefte met bijvoorbeeld Bergamot of sinaasappel hierdoor word geur wat frisser en versterkt de kalmerende eigenschappen.

Patchouli: Door traumatische ervaringen is het mogelijk het contact met je lichaam te verliezen. Alsof je in een soort droomwereld leeft. Patchouli helpt onze energie te aarden en zorgt ervoor dat we in contact blijven met ons fysieke lichaam.

Wierook: Deze reguleert angstige gevoelens en brengt gemoedsstemmingen in balans. De olie werkt rustgevend en zeer kalmerend bij spanningen.

Lavendel: De kalmerende werking van lavendelolie zorgt voor een ontspannen gevoel. Lavendel olie brengt balans. Ze kan ingezet worden in uiteenlopende situaties van vermoeidheid tot overactiviteit, zowel op geestelijk als op lichamelijk niveau.

Meer
artikelen