Gratis verzending vanaf €30,-

.

Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

.

logo cananga V2 transparant
Webwinkel Keurmerk
essentiele sinaasappelolie blog cananga
Essentiële sinaasappelolie

Datum

NIEUW

Essentiële sinaasappelolie: de zon in een flesje.

Net als lavendelolie, eucalyptus olie en pepermuntolie is ook essentiële sinaasappelolie een echte klassieker binnen de aromatherapie. Deze olie is een soort “vloeibare zonneschijn” in een flesje. Sinaasappelolie werkt opmonterend bij sombere gevoelens en werkt tegelijkertijd kalmerend. Vooral kinderen en jongvolwassenen merken hier effect van.

Een van onze favorieten.

Ruik je sinaasappel dan word je vanzelf warm van binnen, net alsof de zon speciaal voor jou schijnt. Je word vrolijker, het kalmeert je na een lange dag van drukte en inspanning op je werk en in je gezinsleven. Word het je allemaal even teveel ? Vertrouw dan de kracht van essentiële sinaasappelolie als je binnen enkele minuten een warme, gezellige sfeer wilt creëren in huis.

Essentiële sinaasappelolie

Om olie van de sinaasappel te krijgen, worden de schillen koud geperst. Om 1 liter van deze olie te produceren heeft men 200 kilo schillen nodig. Sinaasappelolie is een warme olie die je ziel voedt. Dat maakt ‘m tot de perfecte olie om sombere stemmingen te verdrijven en een geborgen sfeer te creëren. Je zult merken dat kinderen er dol op zijn.

Kalmerend en rustgevend effect

Essentiële sinaasappelolie werkt niet alleen opbeurend, maar heeft ook een zeer kalmerend effect. Voel je je een beetje angstig, gestresst of opgejaagd? Besprenkel eens een zakdoek met een aantal druppels essentiële sinaasappelolie en inhaleer als je angstige gevoelens voelt opkomen. Ook bij slapeloosheid biedt sinaasappelolie uitkomst. Sprenkel een paar druppels olie op een schoon wattenschijfje en leg het op je nachtkastje. Je zult zien dat je net iets makkelijker in slaap komt.

Het gebruik van essentiële sinaasappelolie

In de aromaverdamper: verspreidt sinaasappel een heerlijke zoete en fruitige geur. Sinaasappel kan puur in de aromaverdamper gebruikt worden, maar net als alle andere citrusoliën is sinaasappel zeer geschikt om te mengen; bijvoorbeeld met lavendel, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, ylang ylang of dennenachtigen. In de aromaverdamper is sinaasappel in te zetten om de omgeving te desinfecteren, bij kou (werkt sterk verwarmend). Sinaasappel montert op en is ontspannend bij nervositeit en stress.

Op de huid: zie algemene toepassingsregels van Stichting Aromatherapie. In de huidverzorging is zoete sinaasappel in te zetten bij een vette huid en rimpels. Sinaasappel verzacht een gebarsten huid en kloofjes en versterkt de opperhuid (epidermis). Sinaasappel ondersteunt de regeneratie van huidcellen. Let op ! Vermeng de essentiële olie altijd met een scheutje melk of een drager olie zoals bijvoorbeeld zoete amandelolie, jojobaolie of andere drageroliën alvorens op de huid aan te brengen

In het bad: zie algemene toepassingsregels Stichting Aromatherapie. Sinaasappel in het bad is te gebruiken bij kou, nervositeit en stress. Let op ! Vermeng de Essentiële olie altijd met een scheutje melk of een drager olie zoals bijvoorbeeld zoete amandelolie, jojobaolie of andere drageroliën alvorens op de huid aan te brengen

Contra-indicaties:

Essentiële oliën uit citrusfruit oxideren snel en zouden daarom – voor gebruik op de huid – in de koelkast bewaard moeten worden. Hoe ouder de olie, hoe groter de kans op overgevoeligheid. Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van zoete sinaasappel olie op gevoelige of beschadigde huid. Bij gebruik van zoete sinaasappel in het bad of op de huid enkele uren niet in de zon of op de zonnebank.  voorzichtig gebruiken bij een gevoelige huid. Bij geconcentreerd gebruik kan sinaasappelolie huidirritatie veroorzaken. Gebruik liever geen sinaasappelolie als je zwanger bent.

Meer
artikelen